Kreidler logo

Kreidlerdatabase - De Honda Forza van m'n zoon Colin

Kreidlerdatabase

De Honda Forza 300 van m'n zoon...

Op 31-08-2020 was het zover.

Na een lange periode van lessen o.a. onderbroken door de winterperiode, vervolgens de Corona crisis én na (weer) twee lessen het ongeluk van z'n rij-instructeur ( waarbij hij een arm en schouder brak) en als laatste de overstap naar een andere rijschool is Colin geslaagd voor z'n motorrijbewijs.

Hij had zich natuurlijk al een beetje voorbereid en heeft bij een grote dealer een Honda Forza 300 gekocht.

Kreidlerdatabase

Gemaakt om indruk te maken

Deze nieuwste versie heeft een gloednieuw stalen frame met lichtere buizen passend bij de krachtige 279 cc motor en geschikt voor het vinnige karakter.
Dankzij HSTC (Honda Selectable Torque Control) – een primeur op een Honda-scooter – heb je altijd de juiste tractie.

De verlichting is volledig in LED uitgevoerd, en aan de voorkant vind je een elektronisch verstelbaar windscherm plus een dashboard met digitale en analoge meters.
Deze scooter biedt een echt GT gevoel, maar heeft ook een bijzonder sportief karakter.

Het is een flitsende combinatie van aerodynamische efficiëntie en stijl. De Forza is een artistiek hoogstandje van strakke moderne lijnen die een echt gevoel van sportiviteit bieden in combinatie met een nieuwe scherpe en gefocuste look.

De SOHC 279 cc vloeistofgekoelde motor is gericht op extra rijplezier en trekt sneller en soepeler op dankzij de V-Matic transmissie. De Forza biedt nu een hogere topsnelheid zonder zijn befaamde brandstofefficiëntie te verliezen. Je kunt tot 350 km rijden met een volle tank.

Voel de Forza

De Forza is uitgerust met Honda Selectable Torque Control (HSTC), een primeur voor een Honda scooter. Deze voorziening bewaakt het motorkoppel om te voorkomen dat het achterwiel doorslipt. Dit biedt een extra veilig gevoel wanneer je bochten neemt op een nat wegdek, maar ook bij droog weer krijg je precies het juiste vermogen om sneller te accelereren uit de bochten.

Kreidlerdatabase

De luchtstroom aanpassen

Het elektronisch bediende windscherm kan tijdens het rijden gemakkelijk worden aangepast binnen een bereik van 140 mm.

De hoogte kan naar boven of naar beneden worden veranderd via een knop op de linkerstuurhelft in functie van de steeds wisselende weersomstandigheden om het lawaai en de vermoeidheid te verminderen.

Kreidlerdatabase

Gekocht

Op Woensdag 05-08-2020 - 12.00 uur heb ik de motorscooter gekocht na een proefrit te hebben gemaakt.

Rijdt heerlijk en op 27-08-2020 krijgt hij nog een afleverbeurt en worden nog de eventuele klachten verholpen.
De motor is nu net één jaar oud en heeft dus nog bijna een jaar garantie.