Kreidler logo

Kreidlerdatabase - Gunther Markert

Kreidlerdatabase

Günther Markert

Hij was schrijver en cameraman, die speelde naast Heinz Rühmann in 'Quax, der Bruchpilot' de student piloot Geoffrey Miller.

Overleden: op 16 juli 1993

Kreidlerdatabase

Kreidlerdatabase

Lange afstanden met een Kreidler

Met een Kreidler R50 Roller rijdt hij daarmee in 1½ jaar de wereld rond. Hij legt meer dan 50.000 km af en doet 38 landen aan !

Met een reis van deze onverschrokken avonturier, wordt een stukje duidelijker dat naast Rudolf Kunz - met de Kreidler Meo - de meest opmerkelijke prestatie leverde, nog andere prestaties onze aandacht vragen.

Gunther reed met een Kreidler meer dan 50.000 km - in anderhalf jaar de wereld rond en bezocht 33 landen !
Met de hulp van de Linden Museum in Stuttgart, die in het bezit is van belangrijke kunstobjecten die Markert van zijn talrijke reizen naar Duitsland teruggebracht en met behulp van Gunther Markerts zoon Misha in Zwitserland wordt duidelijker wat z'n vader die op 16 juli 1993 gestorven is gepresteerd heeft.

Uiteraard wordt hij gesponsord door diverse Duitse bedrijven zoals Bosch en Agfa.
Eén keer breekt de bagagedrager en één keer een lekke band, meer pech kreeg hij niet. Typerend voor de kwaliteit van Kreidler !!!
Er verschijnt ook een aardig boek over, Die welt war meine straße

Voor Gunther Markert zijn lange afstanden niet ongewoon.
Hiervoor had hij al eens met een Kreidler een tocht naar Marokko gemaakt, een 8.000 kilometer testrit.

Hoewel Alfred Kreidler hem niet goed bij zijn hoofd beoordeelde hielp de firma Kreidler hem toch bij de realisering van deze onderneming.
Zo kreeg Gunther Markert de toezegging dat zodra de productie van de R50 van start was gegaan hij over een exemplaar mocht beschikken.