Kreidler logo

Kreidlerdatabase - Marc de Waal - Kreidlerparts

Kreidlerdatabase

Marc de Waal

Oprichter Kreidlerparts

Kreidlerdatabase

Mark de Waal - Oprichter Kreidlerparts

In 1999 werd www.kreidlerparts opgericht. In de jaren die volgden heeft Mark inmiddels bewezen in een duidelijke behoefte te voorzien. Wie hem aan de telefoon krijgt of hem bezoekt kan niet anders als verbaasd zijn over de enorme kennis die Mark heeft over de verschillende Kreidlers.
En wat hij allemaal kan leveren.

Door naamsbekendheid krijgt Mark veel oude voorraden aangeboden, waardoor hij, nog vaak, de keuze aan de klant kan laten of deze een origineel onderdeel, of een goedkoper alternatief wil.

Bestellen gaat simpel op de website, na je bekend gemaakt te hebben, klik je op een categorie, op een artikel, geeft het aantal op en wacht even af. Na een paar dagen ontvang je dan een pakket met de bestelde onderdelen en de factuur. Deze moet binnen 7 dagen zijn voldaan. Voorwaar een keurige service die volgens Mark slechts één keer moeilijkheden heeft gehad met een klant. `Per jaar verstuur ik zo´n 1800 pakketjes. Dat is zo´n 35 pakketten per week`. Mark is dan ook een goede klant van het postkantoor. `De beheerder houdt voor mij allerlei dozen en kokers vast, en dat scheelt weer in de kosten` verteld Mark.

Verder proberen we zo milieuvriendelijk te werken, oude kranten en versnipperde dag- en weekbladen vormen veelal het vulmateriaal van de pakketjes. Behalve de onderdelen, die zitten of in de originele fabrieksverpakking of in een keurig plastic zakje ter bescherming.

Wat opvalt is de enorme keus uit voorraad. Laats was hier een klant die, onaangekondigd, 38 artikelen wilde hebben. Uit voorraad konden we er 35 leveren, glundert Mark. De overige heb ik hem nagezonden. Wat ook opvalt is de prijsstelling. Hoewel een ieder dit voor zichzelf dient te ondervinden. `Natuurlijk moet de schoorsteen roken` zegt Mark, maar ik vind het onbehoorlijk wat sommige andere leveranciers durven te vragen.

Per 1 februari 2007 heeft Marc een punt gezet achter de handel in Kreidler onderdelen. Hij gaat nu boten verkopen in Rillandt-Bath.

Op dezelfde datum is het bedrijf overgenomen door Coen Heere, die in Gouda een mooi pand heeft gevonden om de activiteiten voort te zetten.
Op zaterdag 3 februari ben ik even wezen kijken, ze waren toen nog druk bezig met de verhuizing.

Ik wens Coen erg veel succes.