Kreidler logo

Kreidlerdatabase - Bert Middelberg - Chauffeur

Kreidlerdatabase

Bertus Middelberg - Chauffer

08-03-2023 - Ontvangen bij de Kreidlerdatabase na lang speuren 😉

Mijn naam is Bert Middelberg en ik was werkzaam als chauffeur bij de Fa. Van Veen Import.
Mijn werkzaamheden bestonden uit het bevoorraden van de landelijke dealers als er haast bij was van bromfietsen/motoren of onderdelen.
Tevens het ophalen van acute garantiegevallen. Als ook het bromfiets magazijn te Amersfoort voorraden up to date houden.
Elke week een rit naar ons Brussels filiaal om te bevoorraden.
Nieuwe dealers bevoorraden en voorzien van etalage materialen, folders en eventueel een 50 cc Van Veen, Sprintmachine of racer voor in de etalage en helpen de boel in te richten.
Zo nu en dan naar Duitsland voor speciale ritten met de heer Van Veen - o.a. ten behoeve van de ontwikkeling van de OCR motorfiets.

Kreidlerdatabase

Tweewielerbeurs RAI

De tweewielerbeurs in de Amsterdamse RAI was een TOP evenement en daar werd stevig uitgepakt met een prachtige Van Veen stand met daarin zelfs (echte) flamingo's.

ANEKDOTE:
Ik was toen dierenverzorger en moest de dieren van voer voorzien, toen ik op openingsdag kwam bleken de dieren verdwenen, na een kwartiertje zoeken vonden we ze in de keuken van een andere stand. Daarna gaas geplaatst om hun privé vijver en bleven de beesten op hun plek.

Kreidlerdatabase

Op verzoek: films & Olympisch stadion

Er werden door mij, op verzoek van motorclubs of andere evenementen racefilms gedraaid.

Een andere actie om de Van Veen MoFa's (automaat) omgebouwd tot chopper aan het met name jonge publiek te tonen was om proefritjes te organiseren en dat een jaar lang met de AVRO's TOPPOP SHOW gepresenteerd door Ad Visser en Krijn Torringa.

Ook was ik van de partij in het Amsterdamse Olympisch Stadion tijdens de speedway wedstrijd om de Gouden Helm, waar jongelui een proefrit konden maken.

ANEKDOTE:
Toen ik met de racebus het stadion in reed werd ik via de sintelbaan naar de ere tribune gedirigeerd, met volle verbazing om mij heen kijkend naar de enorme ruimte had ik te laat in de gaten dat het start elastiek was gespannen en naar beneden stond .... Te laat😊
Toen mochten de officials al vloekende het elastiek herstellen 😢 SORRY !

Kreidlerdatabase

Reizen met het Racingteam

De reizen met het racing team waren voor mij hoogtepunten, naar Hockenheim, Francorchamp, Assen, Tubbergen, Imola, Monza en Madrid.

ANEKDOTE: Onderweg naar Madrid voor de laatste seizoensrace reden we achter een fruitcorso in Zundert, wat er gebeurde, toen we een seintje kregen om het corso voorbij te rijden passeerden we als eerste een drumband met achteraan lopend 4 sousafoons. Naast mij zat X van ons team die net zijn appel op had, het raam open deed en mikte het klokhuis precies in de sousafoon.... O, jee, ik keek in mijn spiegel en zag het instrument heel raar bewegen.

Toen we eenmaal Spanje inreden ten tijde van toen nog de Dictator 'heer' Franco werden we door alle dorpen waar wij doorheen reden begroet door horden scholieren die met vlaggetjes aan de randen van de straat naar ons stonden te zwaaien... dachten wij, later bleek toen wij aan de kant van de weg tot stilstand waren gedirigeerd door de bereden Politie dat achter ons aan de EL PRESIDENTE van Spanje ons inhaalde dus vlaggetjes voor hem, niet voor ons!

Uiteindelijk verlieten we het zonnige Spanje met een brede lach, want onze Jan de Vries had het wereldkampioenschap behaald ten koste van Angel Nieto.

Kreidlerdatabase