Kreidler logo

Personen - KCMN

Kreidlerdatabase

Kreidler Centrum Midden Nederland

Kreidlerdatabase

Op zaterdag 28 januari 2006 was ik bij Kreidler Centrum Midden Nederland.

Peter en Jaap Veraar zijn sinds kort een Kreidler Centrum begonnen.

Het was natuurlijk even zoeken, want aan buitenreclame is nog niets gedaan.
Maar eenmaal gevonden kom je binnen in een keurige ruimte.

Nog nergens zo netjes gezien. Parket (laminaat) op de vloer en de Kreidler's staan keurig uitgelijnd op een rij, te wachten op hun nieuwe eigenaar.
En hoewel het er nog een beetje 'kaal' uitziet, hebben ze wel geprobeerd een Kreidler sfeer te scheppen.

'De koffie staat in de hoek hoor', en .... lekkere koffie, geen automaat, maar gewoon gezet met een potje.
Passend bij het product wat hier wordt verkocht. 'Kreidler Kwaliteit.'

Kreidlerdatabase

Natuurlijk is er al een discussie geweest op het Kreidler forum over de authenticiteit. En inderdaad, hier en daar laten de heren wel eens een steekje vallen. Maar over het algemeen lijken de Kreidler's geschikt om op te stappen en weg te rijden. En er, zoals Kreidler bedoelde, vele jaren van te genieten.

En de prijzen hoor ik u al vragen, ja die liggen zo'n beetje tussen de 2.500 - 3.500 €. Dat is natuurlijk een flink bedrag, maar aan de andere kant, koop eens een leuke en complete Kreidler op marktplaats.

Wat ben je kwijt: 800.00 - 1000.00 €. Eerst ga je erop rijden, na een half jaar ben je toch niet tevreden en ga je toch e.e.a. opknappen en vervangen. Wat ben je kwijt: 800-1000.00 €

En dan hou ik het aan de lage kant. Hier staan Kreidler's welke naar mijn idee netjes zijn opgeknapt.

Kreidlerdatabase

Ik vroeg aan Peter: 'Hoe zit het met de garantie' en ik kreeg een schitterend antwoord, 'Kreidler gaf dertig jaar geleden, toen deze Kreidler's gemaakt werden, 6 maanden garantie en die is inmiddels voorbij.'

'Je begrijpt zelf wel dat wij een product wat met onderdelen die ruim 30 jaar oud zijn niet kunnen garanderen.
Als iemand met z'n Kreidler koud, vol gas wegtrekt, en een groef trekt in z'n '99' cilinder dat dat geen garantie is, ook al omdat ze bijna niet meer te krijgen zijn.

Aan de andere kant, als mocht blijken dat wij iets fout hebben gedaan, valt dat onder onze service, want we willen een goede naam opbouwen en hier lang blijven zitten'. Een mooie en nuchtere filosofie.

Zijn er dan geen min puntjes? Jawel, van (bijna) alle Kreidler's die in de showroom stonden was de reflector aangetast, wel in het onder gedeelte (wat niet wordt gebruikt bij rijden met dim-licht) maar ik vond het toch niet zo netjes staan.

Voor een eind conclusie was mijn eerste bezoek te kort. Om een goed oordeel te vellen zou ik wel eens met een paar van die Kreidler's 'een blokje om' willen maar voorlopig denk ik dat dit bedrijf voorziet in een behoefte waar (nog) geen anderen zijn, namelijk goede Kreidler's leveren.

Kreidlerdatabase

Op 19-01-2007 ben ik weer even op bezoek geweest bij KCMN. Vooral de ongedwongen sfeer treft mij iedere keer. Ik sprak ook nog even met Jaap over de webshop.

'Natuurlijk verkopen we en het gaat steeds beter, maar mijn liefde heeft het niet. Ik koop het in en pak het in, breng het naar het postkantoor en dat was het dan. Iedere keer voel ik me een soort dozenschuiver... Nee m'n liefde heeft het niet. Het in elkaar zetten van leuke Kreidler's, dat vind ik nog steeds leuk.
Er zijn inmiddels klanten die hier hun 5e Kreidler hebben besteld, doen we het toch niet helemaal verkeerd. '

In 2008 heeft KCMN in eigen beheer weer de zeer gewilde '99' cilinders laten maken. Een schitterend initiatief.
Uiteraard waren de meningen over de kwaliteit zeer verdeeld. Enkelen, die de cilinder mochten testen waren zeer enthousiast, anderen, vaak zonder de cilinders gezien te hebben braken de cilinders op voorhand al af. Zoals bij ieder product zal de tijd leren wie gelijk heeft.
Ik zal binnenkort KCMN weer eens bezoeken en een gesprek hierover voeren.

Kreidlerdatabase

Update 2012 !!!

Eind 2011 hielden de gebroeders Veraar een grote verkoopactie. De door hun geleverde cilinder werd als kit verkocht, dus cilinder, cilinderkop en zuiger tegen een tot dan toe ongekende bodemprijs.

Enkele weken later werd bekend dat de huur van hun pand was opgezegd en dat zij voortaan alleen nog als internetwinkel verder gingen. Heel jammer, want het was altijd leuk vertoeven in de showroom én de koffie was altijd goed.

Ik wens Peter en Jaap veel succes toe met de winkel.

Update 2016

Inmiddels bestaat Kreidler Centrum Midden Nederland en de webwinkel niet meer.