Kreidler logo

Kreidlerdatabase - Louis Dörr Sr.

Kreidlerdatabase

Louis Dörr Sr.

Naar mate je ouder wordt ga je steeds meer je ouders waarderen.

Zoals mijn vader, heeft een geweldig leven gehad, met mooi werk en nog mooiere hobby's.

In z'n jonge jaren was hij één van de eerste zwarte banders. Getraind bij Gé Koning. En voor de duvel niet bang.
Bij de PTT gewerkt, waar hij zich specialiseerde bij de storingsdienst Telegraaf en Telefonie. Vergeet niet, dit was net na de oorlog, dus bij een storing had hij ontheffing om verkeersovetredingen te plegen om te zorgen dat Nationale Nood Net binnen de kortste keren weer 'up and working' was 😊 Hij heeft toen daarvoor een examen en proeve van bekwaamheid moeten afleggen bij de Rijks Automobiel Centrale !

Daarna werd hij vrachtwagen chauffeur, reed veel en vaak met betonijzer, maar in de zeer strenge winter van 1963 werd er niet gebouwd, dus kregen alle chauffeurs een grote olietank op de trailer en begon een race tussen Rotterdam en Amsterdam om de inwoners in de hoofdstad van stookolie te voorzien.

Hierna ging hij werken bij de firma waar hij in de vorige alinea ijzer voor reed. Na een paar jaar werd hij Chef Technische Dienst. Daar heeft hij (relatief) lang gewerkt tot het moment dat de vestiging in Amsterdam werd opgeheven.

Maar, ook met mijn Kreidler, heeft hij me op het juiste 'spoor gezet'.
Een Kreidler ei-tank, die 'we' helemaal gereviseerd hadden, maar op het laatste moment kreeg hij - nog net voor m'n 16e verjaardag - een Super blokje te pakken.
Toen we een week later gingen kijken hoe hard dat liep bleek het zomaar de 86 km/u te halen op de teller van de Mercedes die hij met mazzel te pakken had gekregen. Dat ding liep met z'n 6-cilinders gruwelijk hard !

Op latere leeftijd kocht hij een oude caravan in Italië - Domaso en bouwde daar een voorhut aan vast.
Van 'plastic' schrootjes. Dat er een heel stalen frame onder zat zagen de mensen niet 😜 Daar hebben ze (Pa en Ma) de mooiste jaren beleefd en geleefd!