Kreidler logo

Model Kreidler - Duitsland 1980 - Kreidler Florett RMC-S

Kreidlerdatabase

1980 - Kreidler Florett RMC-S

De Kreidler is, zeker in deze RMC S uitvoering, de Mercedes onder de bromfietsen.
Net als die Mercedes is hij wat sober van afwerking, maar tegelijkertijd erg stevig en solide.

Hij gaat - dat is vele malen bewezen - jaren en jaren mee, geeft vrijwel geen storingen en heeft een gegarandeerd hoge tweedehandswaarde.

Kreidlerdatabase

Samenvatting

Het is dus een goede en verantwoorde investering, zelfs al lijkt de prijs van f 3095, — op het eerste gezicht schrikwekkend hoog.
Het gaat er niet alleen om, wat je bij aanschaf uitgeeft, het gaat er toch ook heel sterk om, wat je na verloop van tijd weer terugkrijgt.

En dat zit bij Kreidler (juist in de luxueuzere, mooiere uitvoeringen) altijd best goed.

Kreidler is een merk dat enorm geliefd is bij de jeugd, maar ook bij ouderen.

Dat komt doordat het een stevige bromfiets is zonder al te veel poespas. Over het uiterlijk valt te twisten maar het ding heeft in ieder geval iets weg van een kleine motorfiets en oogt goed - een beetje ruig.

Ook heeft het een goede naam opgebouwd in wegrace en cross - zoiets werkt stevig mee aan het imago. Hij is makkelijk op te voeren (illegaal maar toch heel belangrijk) en op de hoek van elke straat kun je onderdelen en accessoires krijgen. Ook in het buitenland. Om al deze redenen is de Kreidler populair.

Nog wat: wie op zo'n ding rijdt, hoort er voor 100% bij. Dat de Kreidler erg geliefd is, blijkt overigens helaas ook wel uit de speciale diefstal clubs ...

Kreidlerdatabase

Beschrijving

VerkoopbenamingKreidler Florett Mokick RMC-5 S (1980)
VerkoopcodeK54/540
GoedkeurnummerB 192 A - B 192 B
Bouwjaar1980 - 1981 - 1982
Soort voertuigMokick
Framenummers vanaf4.500.191
Aantal geproduceerd ±10.140
MotorEén cilinder tweetakt met vlakke zuiger, keerspoeling, Cinemascope cilinder uit lichtmetaal met Nikasil coating, mengsmering 1:50