Kreidlerdatabase

Van Veen GmbH

OCR DuderstadtDe Van Veen GmbH, de Duitse dochteronderneming van de Van Veen Group, herbergt de meest uiteenlopende aktiviteit op het gebied van produktie en export onder één dak.

Met het oogmerk om een nieuwe motorrijwielfabriek te stichten, dan wel een bestaande over te nemen, werd op 1 juni 1975 de hand gelegd op een fabriek in Duderstadt (Nedersaksen).

Een 34 employe's tellend bedrijf met een bebouwde vloeroppervlakte van 3.500 m2 en een terreingrootte van 43.000 m2,dat als toeleveringsbedrijf voor de automobielindustrie fungeerde.

Deze werkzaamheden werden binnen de Van Veen Group nog drie jaar gecontinueerd: er werden ook onderdelen voor Volkswagen en Ford gefabriceerd.

Gedurende deze overgangsfase richtte Duderstadt zich op de seriebouw van frames en andere componenten voor de inmiddels gepresenteerde Van Veen OCR 1000 tweeschijfs Wankel motorfiets, maar ook op de fabricage van de Kreidler - Van Veen 50-cc wegrace- en motocrossmachines.
De competitie-machines worden thans in Duderstadt in serie vervaardigd. Tevens werden een constructie-bureau, gereedschapmakerij, polyester werkplaats (glasvezelversterkt) en montage-lijn ingericht. In de toekomst zal Van Veen GmbH de range van aktiviteiten nog uitbreiden.

Ons land gaat Wankel motorfietsen maken !!!

Kreidler importeur onthult project: OCR ProjectOns land krijgt een eigen motorfiets fabriek.

17-11-1972 - Telegraaf - In samenwerking met Comotor S.A. een Luxemburgse dochter van de autoconcers Citröen in Frankrijk en Audi-NSU-Auto Union A.G. in Duitsland ontwikkeldn Kreidler importeur Henk van Veen momenteel een motorfiets met Wankelmotor, die in 1974 produktieklaar zal zijn.

Van Veen hoopt zijn revolutionaire Wankelmotorfiets dan met tienduizenden tegelijk in een Nederlandse fabriek te kunnen gaan maken.
De motor gaat rond de ƒ 9.000,- kosten.

 

Foto rechts: Henk van Veen toont vol trots zijn Wankel motorfiets. Motorcoureur Jos Schurgers mocht hem ook al testen onder de toeziende blikken van WankelmotorspecialistHans Jürgen (Jim) Klusowski.

 

OCR 010
OCR Enveloppe
OCR VV OCR
VV 3 jahr
OCR Henk van Veen
OCR Einde
31-10-1978 - Einde Van Veen Duderstadt !!
Mede mogelijk gemaakt door Harald Westenberg
Wurde ermöglicht durch Georg Hausler

 

Hoher besuch Kreidler Henk van Veen Henk van Veen Henk van Veen Ziegler Alfred Kreidler
Klik op de personen - Dank voor de foto Mechtild Pohl