Kreidlerdatabase

Kreidlerdienst

Kreidlerdienst

In Maart 2013 ben ik op bezoek geweest bij één van de oudste Kreidlerdealers van Europa.

KreidlerdienstAl langer stond de Kreidlerdienst op mijn verlanglijstje, want in Oktober 2012 hebben ze een nieuw pand betrokken.
Ik zeg nu wel een nieuw pand, maar het is een enorme hal, welke eigenlijk zou moeten gelden voor alle Kreidler handelaren.

Als je bij het pand aan komt rijden en het eens bekijkt valt het niet zo op hoe groot het is.

Maar eenmaal binnen begint het een beetje tot je door te dringen als je de zeer ruime receptie binnen komt. We werden daar ontvangen door Frank Hellmuth en zijn vrouw welke de leiding hebben overgenomen van zijn vader Kurt Hellmuth.

Deze dealer haalde in 1962 zijn eerste Kreidler op bij werk Zuffenhausen II, waar ook zijn moeder werkte. Dit was het begin van een langdurige relatie, welke tot op heden nog steeds bestaat.

Het oude pand van Kreidlerdienst.de zat (eigenlijk) in een verbouwde boerenschuur, welke allang niet meer voldeed aan de hudige eisen.
Toen Frank dan ook de dagelijkse leiding van het bedrijf over moest nemen was zijn eis dan ook (zeker) niet onredelijk: 'ik wil dat wel doen, maar dan zo dat ik ergens langere tijd kan blijven'.

Een nieuw pand moest er komen en, natuurlijk, in Kornwestheim. En het nieuwe pand kwam er.
Met een volledig nieuw magazijn, prachtige stellingen en verdeeld over drie verdiepingen. Ruim 6.000 onderdelen liggen er op voorraad. Vele nog origineel in de verpakking. En in behoorlijke voorraden Maar ook, net als bij de Nederlandse dealers, nauwkeurig na geproduceerde artikelen van hoge kwaliteit. Zo kwamen we ook de bekende (Nederlands geproduceerde) kleurensets van Kettingkast, balhoofdkap, claxonhouder en tussenstuk tegen. Maar ook liggen hier nog beenschilden in de kleuren die goed liepen met de bijbehorende bevestigingen. Ook de zeer veel gezochte lichtschakelaars (>1968) zijn opnieuw geproduceerd en liggen op een nieuwe eigenaar te wachten.

Kortom, het was het bezoeken zeker waard. Kreidlerdienst.... een aanrader!

 

Kreidlerdienst
Fredenstraße 20/1
70806 Kornwestheim

Kreidlerdienst
Kreidlerdienst
Kreidlerdienst
 
 
 
 
Kreidlerdienst
Kreidlerdienst
Kreidlerdienst
Kreidlerdienst
Kreidlerdienst
Kreidlerdienst
Kreidlerdienst
Kreidlerdienst
 
 
Kreidlerdienst