Kreidler logo

Evenementen - 14-05-2023 - Geldrop - OBC Halfgas

Evenementen

14-05-2023 - Geldrop - OBC Halfgas

Datum

14 mei 2023 00:05 14 mei 2023 00:05

Locatie

Jan van Amsterstraat 1 - 5666 GE Geldrop

Prijs

n.b.

Parkeren

In de buurt

Organisator

OBC Halfgas

Contact informatie
Bijzonderheden

Oldtimer Bromfiets Club Halfgas

Geschiedenis van O.B.C. Halfgas

In april 2005 zijn Andre Van Den Groenendaal en Hans van den Heurik met elkaar in gesprek geraakt over hoe het vroeger was.
Tijdens dit gesprek, is ook het onderdeel oude bromfietsen naar voren gekomen, en ook waar ze zelf mee hebben gereden.
De interesse in deze oude brommers was er nog steeds, en via internet werd er gezocht naar brommers van het model Zundapp.
Tot hun grote verbazing, werden deze nog steeds verkocht. Andre en Hans hebben beide een Zundapp gekocht, en volledig gerestaureerd om erna met veel trots er mee rond te rijden.

Via via krijgen zij te horen dat er Toerritten van deze oldtimers worden georganiseerd. Andre en Hans hebben een keer zo'n toerrit meegereden.
Deze rit werd later uitvoerig besproken aan de bar, in hun stamcafe `T Hof met andere stamgasten, zoals Rik Valkenburg en Harrie Emmers de Stamcafe houder.
Ook Rik Valkenburg was meteen enthousiast en kocht zich zelf, ook een oldtimer van het merk Kreidler.

Wekelijks was de term oldtimers een gesprek aan de bar in `t cafe, en steeds meer mensen raakten geïnteresseerd in deze oldtimer-bromfietsen.
Door deze enorme belangstelling van andere stamgasten, werd er al eens gesproken over, het oprichten van een Bromfiets-Oldtimer-Club in Maarheeze.

De plannen worden besproken met Andre, Rik en Nak, een neef van Andre, samen met Harrie van cafe `t Hof. Deze vier personen zijn aan tafel gaan zitten, en hebben de Oldtimer Bromfiets Club ( Half Gas ) opgericht. Er is besloten om ook een site te openen voor de O.B.C. Half Gas. Waar Nieuws, Informatie en een Forum op komen te staan.

Inmiddels bestaat de club uit circa 80 leden, en zijn alle bekende en beroemde merken van weleer vertegenwoordigd.
Enkele leden van de club, zijn wel in het bezit van zeldzame en unieke exemplaren.
Iedere 1e Zondag van de maand, beginnend in April tot en met Oktober hebben we een officiële clubtoertocht.

De ervaring leert ons, echter dat bij goed weer bijna iedere Zondag een groot aantal liefhebbers, om 12:30 uur bij cafe `t Hof staan te popelen om de brommers te laten ronken, en gezamellijk een toertje te maken. De activiteiten van de club beperken zich niet, tot het rijden van clubtoertochten, maar ook uitjes van een Compleet weekeind, van Vrijdag's tot Zondagsavond's als we weer terug zijn bij `t Hof in Maarheeze.

Het is zelfs zo, als we ver weg gaan zijn er mensen die de Vrijdag dan vrij pakken van het werk, om op die dag dan met enkele of vele op eigen gelegenheid naar de locatie te rijden.( opzich al een leuke toertocht heen en terug te rijden ). Ieder jaar wordt onder meer de eerste zondag van Mei, de grote Halfgas Open Toertocht verreden.

Meer dan 200 deelnemers uit binnen en buitenland, verrijden dan een uitstekende georganiseerde toertocht. Deze tocht bestaat dan meestal over circa 80 kilometer.

Verder organiseert de club o.a. ’’ Sleutel ” avonden en theorielessen voor bromfietsbestuurders. Het seizoen wordt traditioneel gesloten met een BBQ toerrit met aansluitend een spetterende BBQ avond.

Ondanks het stijgend aantal leden, is inschrijving nog steeds mogelijk. Voorwaarde is dat de brommer minimaal 25 jaar oud of ouder moet zijn.
Het lidmaatschap kost 20 euro en loopt van 1 April tot en met 31 maart het volgend jaar.