Kreidlerdatabase

Fred de Kreij

Fred de Kreij werkte in het magazijn voor Johnson buitenboord motoren

Daar werkte hij samen met (o.a.) Hans Solman.

Hans schrijft: Ik ben er ook weer niet zo lang werkzaam geweest, werkte het meest met Hans, met de verkoop van Johnson onderdelen en vond eigenlijk het Kreidler gebeuren interessanter en nog leuker was de Van Veen wankel motorfiets
die ook nog volgens mij in een Guzzi frame test motorfiets reed en in een Citroen GS auto test kilometers maakte.
En de race afdeling was nog verder weg (bedoel verder niets mee te maken)

Na opleiding automonteur en 2 jaar bij garage Nijman in Boerhavestraat te hebben gewerkt had ik dat wel gezien, vooral daar mijn interesse naar motorfietsen ging.
Van Veen was mijn 2e baantje en kwam daar via een goede klant van de Johnson afdeling mijn oom: Cor/Kees de Kreij.
Een grote brombeer die een aantal Johnson buitenboord motoren had en die hij op zijn rug uit de kelder op een historische smalle trap naar boven zeulde op zijn woning
tegenover Carré aan de Amstel.
Hij reed altijd in zo'n kleine BMW Isetta 3 wieler, waar hij precies inpaste met zijn 120 KG.
Als kleine jongen was het geen pretje in dat ding. Hij is er nog mee eens de gracht ingereden  tenminste er lagen daar toen nog vuilnisboten en daar lande hij in.

Maar ik dwaal af, weet dat het altijd gezellig boel was aan de receptie want daar zat een leuke meid waar altijd wat te beleven was.
En heel bijzonder vond ik de secrateresse van Van Veen, een Duitse meid die niemand leuk vond, behalve ik, maar dat was natuurlijk buiten bereik voor een eenvoudige magazijnhulp.
En ook Sjuul Surinaamse man was een leuke vent.