Kreidlerdatabase

Anton Kreidler

AKreidler Anton Kreidlernton Kreidler doorliep, onder meer, de middelbare school en een aantal klassen van de hoger business school. Hij was de vader van Alfred Kreidler

Door te werken in de wereld van electronische onderdelen deed hij ook hier ervaring op. Na de militaire dienst en de plotselinge dood van zijn vader, hij nam zijn lot in eigen handen en had een administratieve functie met 23 jaar bij een bekende textiel-fabriek in Stuttgart.

1889 stichtte hij de 'Stuttgarter telegraaf kabel en draad fabriek A. Kreidler, die hij later met de Süddeutsche Kabelwerke AG Mannheim verenigd.

1903, richt hij het bedrijf in Stuttgart Kreidler onder de naam 'Kreidler's Metallwerk Anton Kreidler' als een walserij en draad- en kabelfabriek, welke hij behoudt tot aan zijn dood.

Door zijn medewerkers wordt Anton Kreidler liefdevol 'vader Kreidler' genoemd.


Kreidler Anton KreidlerKreidler Anton KreidlerIn 1918 koopt Anton Kreidler (links) zich als versteviging van zijn financiële positie in bij het bedrijf Sanitaria, voor de geschiedenis klik hier

Na de dood van zijn vader Anton, in 1942, neemt Alfred Kreidler (rechts) de aandelen van zijn zusters over en verwerft zo een belang van 40% in dit bedrijf.

In 1962 verkrijgt Alfred Kreidler de rest van de aandelen van dit bedrijf.

In 1980 overlijd Alfred Kreidler en gaan de aandelen over naar de weduwe van Alfred, Elisabeth Kreidler en hun kinderen Evan en Axel Kreidler.

 

 

 

Bild um 1974

Geboren : 19-05-1863
Gestorven: 28-06-1942

Logo Kreidler
Kreidler Meisterprufung koper bewerken
Het vierkante gedeelte is uit één stuk !!!