Kreidlerdatabase

Kreidler Help-pagina

Een echte hulppagina is dit niet echt, ook is er geen zoekhulp. Er is zoveelmogelijk gebruik gemaakt van intuïtieve opbouw van de keuzemenu's. Hiermee wordt bedoelt dat je bovenin altijd kunt kiezen uit de hoofdgroepen en links uit de submenu's.
Bij het ontwerpen van de Kreidlerpagina is zoveel mogelijk rekening gehouden met de rules of usability.

De Maloud Kreidler Database

Omdat ik op de site van Z....pp (ik krijg het niet uitgesproken :D) een mooie tabel / database zag en deze miste bij Kreidler ben ik in 1997 begonnen met het maken van een database applicatie, speciaal geschreven voor Kreidler .

FilemakerProIk gebruik hiervoor het geweldige programma Filemaker Pro. Dit is een relationele database. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van gegevens schermen met sub-schermen en hulptabellen. Een sub-scherm bevat weer een groot aantal (standaard gegevens) en een hulptabel levert aan een sub-scherm een keuze uit een aantal 'vaste' gegevens. In de loop der tijden zijn hierbij een groot aantal sub databases bijgekomen. Naast de database zijn, dankzij het FM forum, natuurlijk ook een aantal scripts bjgekomen om een redelijke automatisering toe te passen, waar dat zinvol is.

In principe werkt dit als volgt:

  1. Er wordt een framenummer ingevoerd, er wordt (automatisch) gekeken of dit framenummer al voorkomt. Als het nog niet voorkomt wordt er een nieuw record aangemaakt.
  2. Er wordt vervolgens gekeken (in de lijst weergave waar de Kreidler thuis hoort (wat betreft het bouwjaar) en de modelcode. Dit wordt vergeleken met de opgegeven data.
  3. Het eventuele motornummer wordt ingevoerd en gecontroleerd bij de overige nummers
  4. Vervolgens wordt de kleur geselecteerd uit de kleur frame-tabel
  5. Eventuele kleur van de tank wordt geselecteerd uit de kleur tank-tabel

Tabellen:

 1. Framenummers
  1. Bouwjaren
  2. Kentekens
  3. Frameplaatjes
  4. Modelcodes
   1. Motortypen
   2. Carburateurs
   3. Landen
    1. Links
    2. Importeurs
    3. Voorschriften
  5. Kleuren frame
  6. Kleuren tanks
 2. NAW gegevens
  1. Registratienummer www.Kreidler .nl
  2. Naam, adres, postcode en woonplaats
  3. Telefoonnummers
  4. Geboortedatum
  5. Emailadres
  6. Woonplaats informatie
  7. Website
  8. Locatiebepaler
 3. Tekstvelden
  1. Aangezien (heel) veel emails 'standaard' beantwoordt kunnen worden zijn er een aantal tekstvelden gemaakt met antwoorden waarbij de tekst 'automatisch' in de email worden geplakt. Bovendien wordt deze email in de landstaal van de woonplaats verstuurd.

 

Externe links:

  1. Filemaker Pro
  2. Filemaker Pro Forum